4 augusti 2020

Danny delar intäkterna med fansen

I fredags släppte Danny Saucedo sin första egna singel på tre år. Låten Ere bara jag är lanserad utan ett stort skivbolag. Istället har fansen fått investera i låten.

Danny Saucedos arenaturné sålde slut och konserten i Globen skulle bli hans största någonsin, men turnén avbröts och i april spelade han istället framför en videokamera på ett tomt Globen. När han nu gör comeback med sin första egna låt sedan 2017 har han gett ut den via musikplattformen Corite, som låter fans investera i låtar för att sedan få del av dess royalty. På mindre än ett dygn backades låten Ere bara jag med 130 000 kronor på sajten.

I den gitarrbaserade balladen frågar sig Danny vad som egentligen är meningen med allt. 

Jag har nog alltid varit en sökande person. Intresserad av hur, och varför allt i universum och livet ter sig som det faktiskt gör. Min uppväxt i katolska kyrkan banade antagligen vägen för stora frågor och senare i livet har naturvetenskapen burit mig vidare på sina hungriga, nyfikna vingar. Oavsett vad svaret är så landar jag oundvikligt i att kärleken är det enda som för oss fram, säger Danny i ett pressmeddelande.

Christel Valsinger