3 augusti 2020

Savage Love sommarens hit, Swift startar starkt

Jawsh 685 och Jason Derulo är kvar som etta på Sverigetopplistan med Savage Love [Columbia/Sony]. Victor Leksell är även nu etta på albumlistan med Fånga mig när jag faller [Sony]. Veckans nyhet är ett hyllat album från Taylor Swift.

Det här blev veckan när sommaren slutligt stämplade listorna. I synnerhet singellistan är mycket stabil även under ettan. Victor Leksell är tvåa med med Svag [Columbia/Sony] efter 27 veckor. Miss Li är kvar på plats 3 med Komplicerad [Pistol Packin/Sony]. Det första att notera händer precis utanför topp 10. Harry Styles klättrar vidare från 15 till 12 och denna vecka 11 med Watermelon Sugar [Columbia/Sony].

Första nyhet kommer som nummer 31. Där finns singeln Cardigan [Taylor Swift/Universal] från Taylor Swifts nya album Folklore. Även på plats 38 finns nytt ned Swift, duetten Exile med Bon Iver. Albumet går in som 3.

Däremellan klämmer sig Jason Derulo in med Take You Dancing [Atlantic/Warner], Derulos nya ”egna” singel – Savage Love är som bekant i grunden baserad i en annan låt.

Heatseeker toppas av en återkommande Tate McRae med You Broke Me First [RCA/Sony].

Bob Dylan är kvar i topp av den fysiska albumlistan med Rough And Rowdy Ways [Columbia/Sony]. Vinyllistan toppas av ABBA The Studio Albums [Polar/Universal].

Alla fakta www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin