7 juli 2020

Maja Francis till RMV Grammofon

RMV Grammofon har kontrakterat artisten Maja Francis. Det nya albumet A Pink Soft Mess är hennes debutalbum och blir hennes första release på RMV Grammofon.

Maja Francis slog igenom med låten Last Days Of Dancing och uppföljaren Space Invades My Mind 2015, båda skrivna tillsammans med bl a Veronica Maggio.

Efter ett par EP-släpp 2018 tog Maja Francis en time out från att släppa musik. Hon gick tillbaka till sina rötter och pianot och ut kom låtar mer inspirerade av barndomsidolerna Dolly Parton och Tori Amos än det moderna poplandskapet.

Den kommande skivan, som Maja har skrivit och producerat tillsammans med Johannes Runemark och David Wikberg, har spelats in under de senaste året och beräknas släppas under våren 2021.

– Att signa med RMV känns så sjukt fint!  Jag träffade Johanna (Norén, reds anm) på ett tåg till Göteborg i februari och tyckte så mycket om hennes energi. Sen hörde hon av sig och sa att hon inte kunde sluta lyssna på de låtar jag skickat till henne. Och för mig är det typ nummer ett, att den som jobbar med min musik faktiskt på riktigt älskar den och förstår den eller åtminstone känner saker av den.

– Jag har följt Maja på håll under många år och har alltid älskat hennes uttryck och hennes sympatiska förmåga, säger Johanna Norén på RMV Grammofon.

– Hon har en autentisk innerlighet, som genomsyrar hela hennes person men även hennes musik. Dessutom har hon ett unikt röst-ID och är en fantastisk låtskrivare och vi är så otroligt stolta och glada över att få välkomna henne till RMV-familjen!

Kommande albumet A Pink Soft Mess innehåller bland annat ett samarbete med Johanna och Klara Söderberg från First Aid Kit, samt Kate Bush-covern This Womans Work.  I sommar är Maja aktuell med Majas Vid Havet i Varberg den 21 juli, samt medverkar i Jill Johnsons Jill i Lilla Hult som sänds i SVT den 23 juli.

Christel Valsinger