30 juni 2020

Tim Bergling Foundation stöttar Bris

Tim Bergling Foundation går in som samarbetspartner till Bris. Stiftelsens finansiella stöd möjliggör en dygnet runt-öppen stödlinje för barn.

Bris, som är Sveriges nationella stödlinje för barn och unga, har under en längre tid sökt samarbetspartners och långsiktig finansiering för att kunna säkerställa att stödlinjen via chatt, mail och telefon kan ha öppet dygnet runt. Under 2019 tog Bris emot fler samtal från barn än någonsin tidigare och under coronakrisen har samtalen fortsatt att öka.

Stiftelsen Tim Bergling skapades av Klas och Anki Bergling och deras familj till minne av Tim Bergling, även känd som Avicii. Stiftelsen fokuserar på hälsofrämjande och förebyggande åtgärder kopplade till området psykisk ohälsa bland barn, unga och unga vuxna. Ett stöd på sex miljoner kronor uppdelat på tre år, möjliggör nu de utökade öppettiderna för Bris nationella stödlinje.

– Alldeles för många barn mår dåligt på olika tider av dygnet, de vet inte var de kan få hjälp, vi vill bidra till att Bris successivt kan öka kapaciteten på sin hjälplinje för barn på chat och mobil till 24/7, året runt, säger Klas Bergling från Tim Bergling Foundation.

Öppettiderna kommer att utökas i etapper och planen är att någon gång under 2021 kunna ha stödlinjen öppen dygnet runt.

– Vi är otroligt glada över partnerskapet som innebär att fler barn snabbt kan få stöd vid svåra livsutmaningar, oavsett när på dygnet behovet uppstår, säger Magnus Jägerskog, Bris generalsekreterare.

Christel Valsinger