29 juni 2020

Sverigetopplistan: Victor Leksell regerar

Victor Leksell har dominerat singellistan senaste månaderna. Nu understryks det av att debutalbumet Fånga mig när jag faller [Sony] toppar albumlistan.

Som MI rapporterat gick samtliga spår på albumet in högt på Spotifys svenska topp 50. Samma gäller för Sverigetopplistan där sex låtar ligger topp 30, samma andel som på nämnda Spotify.

I topp finns fortsatt efter 23 veckor Svag [Columbia/Sony]. Bedövning går in som nummer 4, Ha dig igen som 5 och Om igen som 10.

Veckans andra tunga nyhet är att Jawsh 685 med Jason Derulo i Savage Love [Columbia/Sony] klättrar från 30 till 2. Låten toppar nu Spotifylistan och lär märkas framöver. Det innebär att Sony har topp 5 spritt på tre akter.

En stark klättring gör även Dree Low, från 63 till 17 med Hela orten dansar [Top Class Music/Amuse].

Att förra veckan inkluderade midsommar märks i ett antal spår, högst placerad Ted Gärdestad som återvänder med Oh, vilken härlig da’ [Polar/Universal] som 23. Fenomenet märks också i att Lasse Berghagen toppar Heatseeker med En kväll i juni [Universal/Universal].

Utöver Victor Leksells entré på albumlistan handlar det där mycket om två veteraner. Bob Dylan går in som 3 på stora listan och i topp på den fysiska med mäktigt kritikerhyllade Rough And Rowdy Ways [Columbia/Sony]. Neil Young släppte samma dag den sedan 1975 uppskjutna Homegrown [Reprise/Warner] som går in som 6 på stora listan, toppar vinyllistan och lägger sig som 2 på den för fysisk försäljning.

Alla fakta www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin