26 juni 2020

Stims platinagitarr till Noonie Bao

Låtskrivaren och artisten Jonnali ”Noonie Bao” Parmenius har fått Stims utmärkelse Platinagitarren för sina exceptionella framgångar som låtskrivare.

– Hon är utan tvekan en av Sveriges mest framstående låtskrivare och en stark förebild i branschen. Det är en stor ära att få tilldela Jonnali ”Noonie Bao” Parmenuis Stims utmärkelse Platinagitarren, säger  Karsten Dyhrberg Nielsen, vd på Stim.

Jonnali Parmenius har jobbat med världsstjärnor som Katy Perry, Zara Larsson, Avicii och Camila Cabello och blivit hyllad med Grammis som ”Årets låtskrivare” 2018 och samma år prisad för ”Årets internationella framgång” på Musikförläggarnas gala. Och 2019 toppade hon listan över Sveriges mest framgångsrika kvinnliga låtskrivare.

– För 7 år sen gav ni på Stim mig mitt första stipendium. Det stödet betydde mer än man kan tro när min största dröm var att kunna leva på min musik. Att nu få ta emot Stims pris Platinagitarren och att se mitt namn på listan tillsammans med de tidigare pristagarna känns nästan overkligt. Gitarren är också jävligt snygg! Är enormt tacksam till juryn och alla er på Stims stöd genom åren! Tack!, säger Jonnali Parmenius.

Juryns motivering:

”Trots att hon endast varit aktiv ett drygt decennium har 2020 års vinnare av Platinagitarren redan hunnit sätta outplånligt avtryck på inte bara svensk utan internationell popmusik. Jonnali Parmenius, med artistnamnet Noonie Bao, har en unik förmåga att skräddarsy låtar till andra artister, utan att musiken någonsin känns anonym.
Allt det som Noonie Bao varit iblandad i har en tydlig avsändare och bär hennes eget ID. Genom sina samarbeten med alla från Avicii och Kygo till Camila Cabello, Troye Sivan och Charli XCX har Noonie Bao visat att musik på samma gång kan vara bred och personlig.”

Juryn består av musikjournalisterna Jan Gradvall och Ika Johannesson tillsammans med tre representanter från Stim.

Tidigare vinnare:

2019 Tobias Forge

2018 Veronica Maggio

2017 Peter Svensson

2016 Laleh Pourkarim

2015 Tove Lo

2014 Tim ”Avicii” Bergling

2013 Carl Falk och Rami Yacoub

2012 Johan ”Shellback” Schuster

2011 Lykke Li

2010 Max Martin

2009 Robyn

2008 Michel Zitron, Sophia Somajo och Vincent Pontare

2007 Benny Andersson

2006 Lars Winnerbäck

2005 Joakim Berg

2004 Per Gessle

Lars Nylin