23 juni 2020

På spaning efter livemusik

Under en i princip inställd konsertsommar finns det åtminstone ett undantag. Det är Kulturaktiebolaget i Örebro som presenterat konceptet Trädgårdslive.se. Först ut var Daniel Lemma.

Hittills har mer än 100 spelningar bokats i ett koncept som inleddes 5 juni med att Daniel Lemma spelade i en trädgård utanför Örebro.

Det är Björn Wallgren som tillsammans med kollegan Ki Sandholm på Kulturaktiebolaget som sjösatt vad som troligen är det mest kvantitativa som händer i sommar i ett annars inställt eller uppskjutet konsertsverige.

– Det går verkligen över förväntan. Vi har redan fått förfrågningar om över 100 gigs runtom i Sverige. Och alla är verkligen kreativa och positiva och vill göra ett event av detta nu när allt annat är inställt, säger Björn Wallgren till Göteborgs-Posten.

På frågan om vad man primärt måste tänka på svarar arrangörerna:

– Att man har plats för femtio personer på ett sätt så att man kan hålla avstånd. Vi följer alla regler som gäller och ser till att allt okej med tillgång till handsprit och så vidare. Men som med allt annat måste vi ta ett gemensamt ansvar. Det går inte anordna detta på en trång altan. Dessutom vill vi att man kan garantera 45 sålda biljetter.

Biljettpriset varierar mellan 295-995 kr, beroende på artist, datum och plats. Bland de tillgängliga artisterna finns namn som Timo Räisänen, Amanda Ginsburg, Daniel Lemma, Chris Kläfford, Sarah Riedel och Martin Hederos, Magnus Betnér, Ulf Nilsson & Linda Varg, Jasmine Kara och Kristofer Åström.

Lars Nylin