8 juni 2020

99 musikutgivningar får bidrag från Kulturrådet

Yung Titties, Augustine, Hanna Järver och Bennett är några av de som får bidrag till sina musikutgivningar av Kulturrådet efter årets första ansökningsomgång. Totalt 99 utgivningar får dela på 5 miljoner kronor.

Kulturrådets bidrag finns till för att delfinansiera en ep eller ett album. Syftet är att främja ”ett allsidigt utbud av konstnärligt och kulturpolitiskt värdefulla musikutgivningar”. Kulturrådet strävar efter mångfald vad gäller verk, artister och upphovsmän.

Stödet går att söka i två perioder varje år och vårens ansökningsomgång hade ett högt tryck med 397 sökande. Kulturrådet gör en bedömning av konstnärlig kvalitet och produktionens ekonomiska förutsättningar i valet av bidragsmottagare.

Listan över de 99 som beviljats stöd finns här.

Christel Valsinger