18 maj 2020

Louise Nordgren till Svensk Jazz

Från och med augusti blir Louise Nordgren ny verksamhetsledare för organisationen Svensk Jazz.

Louise Nordgren har varit ideellt aktiv i föreningen Jazz i Piteå, jobbat för Umeå Jazzfestival, varit vikarierande marknadschef och projektledare på klubben Fasching i Stockholm. Under perioden 2015-2018 var Louise även vice ordförande i Svensk Jazz styrelse.

Närmast kommer Louise från Kulturrådet där hon arbetat som handläggare vid enheten för konstarter och regional utveckling. Dessförinnan var hon handläggare och även tillförordnad verksamhetsansvarig på Musikverkets avdelning för bidragsgivning. I botten har Louise en kandidatexamen i kulturentreprenörskap från Umeå universitet och en magisterexamen i kulturanalys.

– Det känns otroligt fint att ha fått uppdraget som verksamhetsledare för Svensk Jazz, en organisation som ligger mig varmt om hjärtat. Det är förstås en speciell tid nu när scenerna ekar tomma och alla i fältet är drabbade av den rådande krisen. Jag ser fram emot en nystart där jazzlivet gemensamt kan skapa nya förutsättningar för musik och människor att mötas, säger Louise Nordgren.

– Vi tycker att vi hittat en mycket bra person med rätt kompetenser inför de utmaningar som förbundet har de kommande åren, säger styrelsens ordförande Gunno Sandahl.

Lars Nylin