12 maj 2020

4 Snabba: Jacob Schulze, Denniz Pop Awards

Denniz Pop Awards har öppnat för anmälan inför årets gala. MI har pratat med Jacob Schulze, en av initiativtagarna. Det handlar även för denna gala om att hitta nya lösningar detta märkliga år.

Denniz Pop Awards 2020 började ta emot anmälningar i förra veckan. Årets är gala är planerad till 9 september, men Jacob Schulz kommer snabbt in på att man arbetar på att hitta alternativa lösningar.

Blir det några nyheter i år?

– Just nu lägger vi mycket tid på att hitta en alternativ lösning för galan och prisutdelningen med tanke på eventuella restriktioner p.g.a. Covid-19 under hösten. Vi fokuserar också på att få ut Denniz Pop Awards globalt och pushar för den nya internationella rookiekategorin som gör det möjligt för alla att söka till priset oavsett nationalitet.

Känner du någon tendens, någon riktning, som är påtaglig i svenskt låtskrivande?

– Jag tycker det är roligt att se att många yngre låtskrivare träder fram och att Sverige som ”låtskrivar-nation” växer sig starkare och vågar ta ut svängarna mer. Se bara hur svensk hiphop har exploderat exempelvis.

Om du måste välja, vilken är din favorit av alla vinnare under åren – och varför?

– Alla ligger mig personligen lika nära hjärtat och det är roligt att se hur bra det har gått för flera. Tove Lo, Smith and Thell, Linnea Södahl, Salvatore Ganacci, Albin Nedler och Kristoffer Fogelmark är bara några bland många namn som har nått stor framgång. Det är spännande att se hur Kristoffer ”Bonn” Fogelmark och Linnea ”Nea” Södahl som båda har vunnit rookie songwriter/producer numera också är artister.

Berätta lite om dig själv!

– Tidigt i min musikkarriär började jag jobba med Dagge ”Denniz Pop”Cheiron där jag bland annat hade förmånen att vara med och skriva hits till NSYNC, Backstreet Boys och Britney Spears. Numera är jag entreprenör inom musikbranschen och grundare /juryordförande för Denniz Pop Awards. Vilket är superkul då jag älskar att ta mig an mentorsrollen och se andra personer växa. Just nu lägger jag även mycket tid på att samla in pengar för att köpa skyddsutrustning till personer/företag som jobbar inom vården. Det känns bra att kunna bidra till kampen mot Covid-19 och hjälpa de som har det tufft varje dag.

Fakta om anmälan: www.dennizpopawards.com

Lars Nylin