4 maj 2020

The Weeknd i dubbel nummer 5

The Weeknd tar en femte dubbel i följd med Blinding Lights och After Hours [Republic/Universal]. Veckans uppstickare är Newkid.

Singellistan är stabil i toppskiktet. Victor Leksell  är kvar som nummer 2 med Svag [Columbia/Sony]. Miss Li är fortsatt 3 med Komplicerad [Pistol Packin/Sony] och Drake är precis som förra veckan 4 med Toosie Slide [Republic/Universal].

Men sedan händer det saker. Saint Jhn återhämtar sig och tar Roses [B1/Sony] från 6 till 5.

Veckans starkaste nyhet kommer därefter. Det är Alexander Ferrer, mer känd som Newkid, som går in som 6 med Kanske vi var rätt bra ändå [Columbia/Sony].

Newkid, som tidigare samarbetat med bl.a. Petter och Molly Sandén, går också från 19 till 14 ihop med Tjuvjakt i låten Apelsinskal [Universal/Universal]. Båda placeringarna är Newkids klart bästa hittills i karriären. Det känns tajmat att Newkid just denna vecka nämns som deltagare i nästa säsong av Så mycket bättre.

Listans andra starka nyhet är The Scotts, Travis Scott och Kid Cudi i The Scotts [Epic/Sony]. Ny på topp 30 är också Estraden med Dansar med mig själv [Sommarnatt/Sony] på plats 27.

Faller från senast gör däremot förra veckans starkaste klättrare på topp 10, Yasin, från 5 till 7 med Workin [Madeniggamuisc/Amuse] går från 9 till 5.

Även förra veckans bästa nykomling Laleh tappar, från 14 till 23 med Det kommer bli bra [Lost Army].

Vicetone & Tony Igy toppar Heatseeker med Astronomia [Discowax/Sony].

Den fysiska listan toppas av Nihilist med Carnal Leftover [Threeman/Sound Pollution. Samma återutgivning av den proto-death metal som födde Unleashed och Entombed i slutet av 80-talet är även ny etta på vinyllistan.

Alla övriga listfakta på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin