21 april 2020

Svenska Louisiana Avenue dominerar Spotify

Svenska Louisiana Avenue dominerar inom kort helt Spotify. I och för sig endast Spotifys personal, men ändå. I en solskenshistoria har en låt av Stockholmsgruppen valts till en ”utmaning” som inkluderar Spotifys samtliga 6000 anställda.

Det  var i förra veckan som Pär Stenhammar i den Stockholmsbaserade, men påtagligt New Orleans-influerade gruppen Louisiana Avenue fick ett mail:

– I fredags eftermiddags ramlade det in ett mail som vid första anblick kunde avfärdas som lurendrejeri. Lilla vi erbjöds rättighetspengar från världens största musikplattform på en låt, Do Your Dance, som har knappt 7000 lyssningar på över ett år. När de sedan berättade lite mer ingående kring hur de vill använda låten för att skapa aktivitet och ytterligare stärka teamkänslan, i en tid där de allra flesta jobbar hemifrån och till stor del saknar sina sammanhang, då kändes låten klippt och skuren.

Hur upptäckte Spotify just er?

– Att ens få en sån här fråga är ju minst sagt som att hitta en nål i en höstack. Men när jag reflekterade lite över kring hur det kunnat gå till så kom jag direkt att tänka på deras stora vinterfest där vi var enda underhållning tillsammans med Wyclef Jean. Just under den här låten, Do Your Dance, uppmanade jag folk att hoppa upp på scenen, som taget från valfritt gig med George Clinton & Parliament Funkadelic. Det ledde till en mäktig ormgrop som mycket väl kan vara anledning att de fiskat upp den här låten som i ärlighetens namn är mycket roligare live än inspelad.

Och nu räknar ni med monumental streaming på Spotify?

– Nja, tveksamt, haha. Det är ju främst en intern uppmaning så det ska till en del om det ska bli en grej utanför respektive kontor. Men att anställda världen över ens hört talas om oss och blir exponerade för en av våra låtar har ett stort värde i sig.

Do Your Dance från Cirkus i Stockholm (“Coronaspelning” nyligen):

https://tinyurl.com/ycv5ek92

Lars Nylin