15 april 2020

Universal Music Publishing i avtal med Northbound Publishing

Universal Music Publishing har slutit ett globalt administrationsavtal med Northbound Publishing. Kontrakteringen firades virtuellt via Zoom.

Under ledning av Peter Cartriers och Tommy Leino driver Northbound en kreativ hub med studiokomplex, förlagsverksamhet, label och management. De huserar i toppmoderna studios på Dalagatan där deras roster, som bl a består av Anton Hard, Priest & The Beast, SVEA, Linnea & Joy Deb, Zikai och LIAS, har sin bas.

Northbounds artister, låtskrivare och producenter har samarbetat och haft releaser med artister som Olivia O’Brien, Fifth Harmony, Lil Baby, Afrojack, Skip Marley, AJ Tracey, Yves V, Icona Pop, Jonas Blue och Steve Angello.

Några av de senaste framgångarna inkluderar låtar på Jessie Reyezs album, som nyligen intog listan Billboard 200, samt vinnarlåten i Melodifestivalen 2020 , The Mamas Move.

– Ett sällan skådat driv och enorm talang ligger bakom Northbounds framgångar. Vi är otroligt glada att deras fortsatta resa kommer att ske i  samarbete med Universal Music Publishing, säger Jessica Brandt, Director of A&R, Universal Music Publishing, i ett pressmeddelande.

Universal Music Publishings avtal med Northbound omfattar både katalog och framtida verk.

Christel Valsinger