14 april 2020

Jättelikt sparpaket för Live Nation

Live Nations VD Michael Rapino kommer att avstå sin inkomst från 16 april. Det är en del i ett sparpaket för hårt Coronadrabbade Live Nation med målet att spara 500 miljoner dollar under resten av 2020.

Åtgärderna kommer, som det uttrycks i en inkomstrapport till värdepappersmyndigheten SEC: “In light of the evolving circumstances relating to the coronavirus.” Den övriga ledningen för Live Nation sänker sina löner med 50 %.

Åtgärderna kommer parallellt med att Live Nation stöttas med 120 miljoner dollar av sin bank JP MorganChase, något som kan ökas till 150 miljoner 9 maj och i förlängningen kan bli en kredit på 400 miljoner dollar.

De insparade lönerna innebär drygt 4 miljoner dollar. I rapporten till NEC sägs utöver det att man räknar med att spara i form av: “hiring freezes, reduction in the use of contractors, rent re-negotiations, furloughs, and reduction or elimination of other discretionary spending, including, among other things, travel and entertainment, repairs and maintenance, and marketing”. Bolaget understryker att man också kommer att inskränka förskottsutbetalningar.

Live Nation har 10 500 anställda över hela världen. I nuläget har MI inga detaljer om situationen i Sverige.

Den sista mars hade Live Nation globalt fått se sju tusen evenemang med totalt 14 miljoner sålda biljetter bli uppskjutna.

Lars Nylin