7 april 2020

TicketCo lanserar pay-per-view för konserter

Betalningsplattformen TicketCo lanserar en streamingtjänst för att stötta evenemangsbranschen genom COVID-19-krisen. TicketCo TV ska fungera som andra liknande pay-per-view-tjänster, men med ett utbud av konserter istället för filmer.

TicketCo TV gör det möjligt för arrangörer och venues att fortsätta boka artister men istället livestreama sina exklusiva evenemang direkt till publiken, skriver företaget i ett pressmeddelnde.

Publiken betalar för det den vill se och tar därefter del av upplevelsen live via internet. TicketCo TV kan ses med full HD-kvalitet och kan på valfri enhet, te x  Apple TV app, Smart TV, dator, smartphone och surfplatta. 

– Vi är övertygade om att behovet av livestreamade konserter med toppkvalité är stort i hela Europa, säger Kaare Bottolfsen, VD för TicketCo.

– Samhället är i lockdown mode, men internet håller öppet för evenemang och efterfrågan finns från publiken. TicketCo TV är en möjlighet för många arrangörer att ta tillbaka initiativet, engagera och aktivera sin publik igen och fortsätta sin viktiga verksamhet både under och efter krisen med hjälp av nya intäktsströmmar.

TicketCo har verksamhet i Norge, UK, Polen och Sverige. 

Christel Valsinger

Bilden: Kaare Bottolfsen Foto: Kyle Loftus/Pexels.com