6 april 2020

Mörkt för Håkan Hellströms junikonserter

Tillsammans i mörker heter Håkan Hellströms högaktuella singel. Tyvärr ser det inte överraskande mörkt ut även gällande chanserna att Hellström ska kunna dra igång sin sommarsvit på Ullevi i Göteborg enligt planerna.

– Oddsen är rätt dåliga just nu måste jag säga, säger stadsepidiomlog Anders Tegnell till Göteborgs Posten på måndagen när han ombedes bedöma chanserna att Håkan Hellström ska kunna framträda på Ullevi den 12 och 13 juni.

– Det vore förstås trevligt, men jag tror inte det är lämpligt med så stora folksamlingar så tidigt i juni, speciellt inte när det lär komma folk från hela Sverige och kanske angränsande länder också, fortsätter Tegnell till GP.

Arrangören FKP Scorpio skriver på eventets Facebooksida på måndagskvällen:

”Sedan coronaviruset började sprida sig över världen har ju vår förhoppning varit att fortfarande kunna genomföra samtliga planerade konserter på Ullevi i sommar och det är fortfarande målet; även om det blir mindre troligt för var dag som går. Vi tänker alltid främst på besökarnas hälsa och säkerhet.

Mycket pekar på att vi inte kommer kunna samlas på Ullevi redan i juni och i så fall behöver vi flytta på konserterna till senare datum. Behöver vi göra det kommer köpta biljetter gälla för det nya datumet. Vi kommer inte ställa in konserterna. Alla som har köpt en biljett till Håkan kommer få se Håkan.

Vi ber om ert tålamod ett litet tag till. Vi lovar att ge er mer information så snart vi kan, och senast om två veckor.”

Det tredje datumet för Hellström på Ullevi är 29 augusti.

Lars Nylin