30 mars 2020

Karantänfestivalen nådde 213 000

När Universal Music arrangerade Karantänfestivalen förra veckan nådde livesändningarna 213 000 besökare. SVEA, Sandro Cavazza, AMWIN, Blenda och Daniela Rathana var några av artisterna som uppträdde.

Syftet med festivalen var att underlätta för alla som känner sig isolerade eller ensamma. Festivalen kunde endast besökas online och under kvällen uppträdde 13 artister: SVEA, Sandro Cavazza, AMWIN, Blenda, Daniela Rathana, Frida Öhrn, Alex Järvi, JUNG, Hemliga Klubben, SoLonely, Ameer, Hanna Ferm, Nathan K och The Mamas.

Festivalen livesändes via artisternas och Universal Musics sociala kanaler, gamingcommunityt Twitch och Aftonbladet sajt.

– Jag är så otroligt stolt över alla inblandade tekniker, personal och artister som har jobbat dag och natt för att få ihop detta. I dessa utmanande tider som vi alla lever i så är underhållning en avgörande faktor för välmående och för att föra människor samman, den respons vi har fått från festivalbesökarna har varit helt fantastisk och visar på det otroligt starka behov av gemenskap som människor söker efter idag. Vi kommer tveklöst att fortsätta vårt arbete att skapa nya plattformar som för samman våra artister och dess fans, säger Joakim Johansson, VD Universal Music Sverige.

Christel Valsinger