25 februari 2020

Nea erövrar Europa

Låtskrivaren och artisten Nea (Milkshake / Sony Music) har gjort en stark debut med singeln Some Say som släpptes i september 2019. Förutom framgångarna i Sverige har låten nu börjat nå ut brett i Europa.

Låten har legat nummer ett på svenska airplaylistan i åtta veckor och är platinacertifierad. Som bäst i Sverige låg den nummer 12 på Sverigetopplistan. Men den har även blivit en allt större internationell hit med hittills över 70 miljoner streams och en rad topp 10-placeringar runtom Europa.

I exempelvis Frankrike har låten sålt guld och är den näst mest spelade låten på fransk radio, en extra anmärkningsvärd bedrift då deras topplistor tenderar att domineras av franskspråkig musik. I veckan uppträder hon på By:larm i Oslo och gör sina första inbokade Tv-framträdanden, dessa för NRK samt TV2 och senare i vår Spanien, Belgien och Polen.

På fredag släpper hon uppföljarsingeln Dedicated som är skriven av henne tillsammans med producentteamet HitImpulse från Berlin, samma konstellation som ligger bakom Some Say.

Låtskrivaren Linnea Södahl har de senaste fem åren ingått i den ”landslagstrupp” som lite definierat svensk popmusik. Hon har skrivit låtar med Zara Larsson (Lush Life, Don’t Worry Bout Me, TG4M), Tove Styrke, Maggie Lindemann, Axwell m.fl. För sina prestationer blev hon nominerad till Årets KompositörGrammisgalan 2020. Den 6 september 2019 släppte hon Some Say, sin debutsingel som artist. I vår kommer mer ny musik från Nea, meddelar Sony/Milkshake.

Lars Nylin