24 november 2019

Miss Li dominerar

Sverigetopplistan: Miss Li är kvar i topp med Lev nu dö sen (Pistol Packin/Sony]. Veckans raket är Billie Eilish. Även på albumlistan är det samma namn i topp som förra veckan: Dree Low med Flawless [Topp Class Music].

Miss Li har verkligen fått en smash med sin Petter-tolkning från TV4:s Så mycket bättre.

Lev nu dö sen [Pistol Packin/Sony] är inte bara etta på Sverigetopplistan för andra veckan utan närmar sig snabbt 7 miljoner streams på Spotify, det var ett tag sedan en svenskspråkig poplåt nådde sådana siffror.

Miss Li är överhuvudtaget vinnare av Så mycket bättre-derbyt. Hennes version av Då börjar fåglar sjunga klättrar från 32 till 19. 11 av Topp 60 är hämtade från TV-serien som måste sägas ha fått ett bra utfall även med årets jubileumskoncept.

Tones And I är kvar som 2 med Dance Monkey [Elektra/Warner]. Förra veckans starka nykomling Einar faller däremot från 3 till 8 med Drop 2 Hard [Einar/Ditto]. Detta främst då ett antal starka nyheter/återkommare klämmer sig in.

Högst placerar sig Billie Eilish med Everything I Wanted [Darkroom/Interscope/Universal] som 3. Det är en helt nyinspelad låt från amerikanskan, den har i USA förekommit i reklam för hörlurarna Beats By Dre. 

Återkommer som 5 gör Miriam Bryant med Mi Amor (Blåmärkshårt) [Warner/Warner]. det är en ny version av en låt som fanns med under titeln Blåmärkshårt (Mi Amor) på Bryants våralbum. Denna gång gästas hon av Stor, Cherrie och Molly Sandén.

Ny på plats 7 är Macky & Einar i Tesla [Columbia/Sony]. Einar petar alltså delvis ner sig själv en plats.

Arizona Zervas klättrade förra veckan från 37 till 11 med Roxanne [Arizona Zervas/Sony]. Han tar nu ett steg till 10.

Veckans heatseeker är Gammal med Elsa [Columbia/Sony].

Att notera på albumlistorna är att Raised Fist är starkaste nyhet på en annars stabil lista. Punkbandet går med Anthems [Epitaph/Playground] in som 13 på stora listan men toppar vinyllistan och är 4 på den fysiska. Lars Winnerbäck fortsätter med höga placeringar: 1 på fysiskt, 2 på vinyl och 4 på stora listan för Eldtuppen [United Stage/Border].

Vaggvisor för barn [Sov gott] är kvar som etta på samlingslistan.

Lars Nylin