4 november 2019

Record Union bjuder in till seminarium om psykisk ohälsa

Hur kan musikbranschen bli bättre på att ta tillvara musikskapares välmående? Det vill Record Union diskutera under ett seminarium med fokus på mental hälsa, den 19 november.

En undersökning gjord på uppdrag av Record Union visar att 73% av ca 1500 tillfrågade independentartister upplevt stress, ångest och/eller depression i relation till sitt musikskapande. (Läs MI:s artikel om rapporten här).

Nu bjuder distributionsbolaget in till seminarium och paneldebatt med fokus på hur musikbranschen gemensamt kan verka för att skapa ett mer hållbart musikklimat. Seminariet äger rum den 19 november kl 16-18 på Helio i Stockholm.

Johan Svanberg, VD Record Union kommer att presentera undersökningen och initiativet The 73 percent. Därefter följer ett panelsamtal lett av Elinor Samuelsson, grundare av HabbyLab, en datadriven plattform för skolor, som tidigt identifierar tecken på ångest, depression och stress.

I panelen sitter:

Dan Roy Carter Brittisk/sydafrikansk marknadsförare och manager. VD för Above Board Entertainment Group som jobbar med marknadsföring och management inom musik.

Jack Moy Independentartist, dagsaktuell med det nya albumet So Local, Almost Foreign.

Johan Svanberg Independentartist och VD, Record Union.

Kristina Tunkrans Lidehorn Advokat och tidigare VD på PRMD Publishing (ett av Avicii-managern Ash Pournouris bolag inom At Night). Ett välrenommerat namn inom musikindustrin som arbetat med flera stora svenska internationella musikartister. 

Maria Strengnell Före detta A&R med bakgrund i tech- och musikbranschen.

Sarah von Reis Tidigare medlem av popgruppen Dolly Style och nu aktuell som independentartist.

Anmälan görs till helena.aru@recordunion.com.

Christel Valsinger