28 oktober 2019

Tones And I kvar i topp

Tones And I är kvar i topp på singellistan med Dance Monkey [Elektra/Warner] men utmanas alltmer. På albumlistan tar Dree Low åter över med Flawless [Top Class/Amuse] med Mando Diao är den starka nyheten.

På singellistan utmanar I. Cuz, Greekazo och Yelgonzalez med Försent [Hot Spot/Amuse], upp från förra veckans start som 5 till nu 2. Det betyder samtidigt att Dree Low tappar till 3 med Pippi [Top Class/Amuse].

Veckans bästa nykomling är göteborgsrapparna Aden X Asme som 12 med Hammarkullen recorded at Spotify [BL/Warner].

En svensk rapsingel som tycktes vara på gång är Z.E. som senast klättrade från 45 till 8 med Igen [Team Platina], men den vänder nu ner till 13.

Vänder uppåt gör en av få klassiska poplåtar i toppen. Britten Lewis Capaldi ger sig inte. Efter 43 veckor och en aning dalande kurva på sistone klättrar Someone You Loved [Vertigo/Universal] nu återigen, från 11 till 7. Maroon 5 är kvar som 14 med Memories [Interscope/Universal].

Popmusiken har också ett högt placerat ansikte i form av Miss Li, in som 12 med Lev nu, dö sen [Pistol Packin/Sony]. Visst, det är första utfallet av årets säsong Så mycket bättre på listan.

Etta på Heatseeker är Meduza, Becky Hill och Goodboys med Lose Control [Virgin/Universal].

Ghost svepte rent på förra veckans albumlistor med sin återutgivning av Prequelle Exalted i limiterad upplaga. Den här veckan är den starka albumnyheten Mando Diao. Dalkarlarna, nu på Playground Music, går in som 4 på stora listan med Bang [Playground/Playground] och toppar såväl vinyllistan som den för fysisk försäljning.

Etta på samlingslistan är även nu A Star Is Born med Lady Gaga [Interscope/Universal].

Alla fakta på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin