22 oktober 2019

Warner Future Talent till Alva Berggren

För andra året i rad delar svenska Warner Music ut stipendiet Warner Future Talent. Stipendiet som är på 50 000 har för avsikt att stödja unga musikintresserade kvinnor som är mitt uppe i sina högskolestudier.

I år tilldelas Alva Berggren stipendiet. Alva är 21 år och studerar Music and Event ManagementLinnéuniversitetet i Kalmar.

– Det känns så sjukt kul att få vara den som tar hem stipendiet i år. För mig är det som ett kvitto på att jag är på väg i helt rätt riktning och i rätt bransch. Detta initiativ från Warner är ett sånt bra sätt att få in fler drivna kvinnor i branschen och jag tycker att andra ska ta efter, säger Alva.

– Vi fick in så många fina ansökningar till Warner Future Talent i år. Vårt val föll på Alva för att hon är bergfast övertygad om att musikbranschen är hennes framtid. Målmedvetet söker hon genom studier och jobb en bred kunskap om branschen. Hon vill verkligen lära sig allt för att sen kunna göra kloka val om vilken riktning hon ska välja. Vi såg en passion som behövs i branschen, fortsätter Niklas Twetman, marknadschef på Warner Music.

Initiativet Warner Future Talent startades i samband med Internationella Kvinnodagen den 8 mars 2018. Målet är att öka mångfalden och jämställdheten inom musikbranschen.

Lars Nylin