21 oktober 2019

Rami Dawod utsedd till årets låtskrivare av SESAC

Rami Dawod har utsetts till Årets låtskrivare av upphovsrättsorganisationen SESAC i USA. Han får också pris för Årets låt, med Camila Cabellos jättehit Never Be The Same

Rami Dawod firades av SESAC den 16 oktober i Malibu, bland annat för sina låtskrivarinsatser i Electricity med Mark Ronson & Silk City och nämnda Never Be The Same. Tidigare i år skrev han kontrakt med förlaget Reservoir.

– Vi är tacksamma för Rami och är stolta över att han är en del av SESAC-familjen. Vi ser fram emot att fira många fler framgångar med honom i framtiden, säger Sam Kling, senior vice president, creative operations på SESAC, till nöjessajten Variety.

Rami Dawod är ena halvan av produktionsduon Jarami. Duon vann en Grammy tidigare i år för Electricity. Andra halvan är Jacob Olofsson, även han en av upphovspersonerna bakom Never Be The Same (liksom ännu en svensk, Noonie Bao). 

Christel Valsinger

Bilden: Rami Dawod med priserna för Årets låtskrivare och Årets låt. Statyetten för Årets låt delas även ut till hans bolag Rami Dawod Music, därav tre priser.