15 oktober 2019

Max Martins hits i West End-musikal

Martin Sandberg, mer känd som Max Martin, musikaldebuterar i november i London med ett nyskrivet verk kallat &Juliet.

Musikalen är en modern och samtida tolkning av Shakespeares Romeo och Julia som fokuserar på skillnaden mellan dåtid och nutid. Storyn bygger på ett trettiotal låtar skrivna av Max Martin och hans samarbetspartners under de senaste 25 åren. Bl. a. Baby One More Time, Love Me Like You Do, Roar och I Can’t Feel My Face.

&Juliet börjar förhandsvisas i musikalernas mecka West End, på Shaftesbury Theatre i London den 2 november och har officiell premiär den 20 november.

Manuset är skrivet av David West Read som tidigare bl.a. skrivit och producerat den kritikerrosade serien Schitts Creek. Den prisbelönta kostymören Paloma Young har skapat en uppseendeväckande kostym och Tony- och Grammybelönade arrangören Bill Sherman har gett ett trettiotal av Max Martins låtar en helt ny musikalisk twist. Luke Sheppard står för regi, Jennifer Weber för koreografi och Soutra Gilmore är scenograf.

Musiken släpps som album i samband med premiären av &Juliet i London den 20 november.

&Juliet presenteras av Max Martin och Tim Headington. Producenter är Max Martin, Tim Headington, Theresa Steele, Jenny Petersson och Martin Dodd. MI återkommer i ämnet runt premiären.

Lars Nylin