9 oktober 2019

Corite igång

I augusti rapporterade Musikindustrin om Corite, en svensk plattform för fan funding. Nu har de första kampanjerna sjösatts.

– Det var en mycket bra start, Amanda Alexander och ISA har sålt ut sina kampanjer och flera av de andra artisterna är på god väg att nå sina mål, Vi har även sett ett stort intresse från branschen – i Sverige och globalt, med många som säger att modellen ligger rätt i tiden, säger Mattias Tengblad, VD och grundare.

Albin Johnsén, ISA och Buster Moe var först ut när Corite i förra veckan öppnade sin plattform till alla.

Corite, som backas av bl.a. Danny Saucedo, kan fans stötta artister genom att investera i deras kommande verk.

– Musikfans kan nu spela en aktiv roll i artistens resa och belönas för det på längre sikt. Vi vill stärka den nya generationen av skapare genom att involvera deras fans på en ny nivå och samtidigt ge dem friheten att behålla full kontroll över sitt arbete, kommenterade Tengblad i ett pressmeddelande i samband med starten.

På Corites plattform behåller artisten alla rättigheter och bestämmer själv sitt värde samt hur stor procentandel den vill dela med sig av.

Albin Johnséns singel Jag håller av dig, ISA:s Who the Hell, Buster Moes The Story We Used to Tell, Amanda Alexanders Modern Lovers och Penthoxs Bottom finns nu på Corite.

Lars Nylin