24 september 2019

Robyn i klimatstrejk

På fredag hålls en uppmärksammad internationell klimatstrejk kopplad till FN:s klimatmöte den här veckan. Vid klimatstrejken i Stockholm medverkar bland andra Robyn.

Den 20/9 strejkade fyra miljoner ungdomar över hela världen för klimatet. Anledningen var det omtalade FN-klimatmötet som ägde rum den 21-23/9. De strejkande ungdomarna kräver nu att politikerna går från ord till handling en gång för alla. Därför kallar de in vuxenvärlden till att klimatstrejka tillsammans med dem nu på fredag 27/9.

 I Stockholm, där rörelsen först började i augusti förra året, kommer det fredagen 27 september att hållas en global storstrejk för klimatet som börjar klockan 13:00 på Medborgarplatsen. En som medverkar där är Robyn.

– Jag tar del i samtalet om klimatkrisen för att jag tror att det blir enklare för oss alla att engagera oss om flera olika personer pratar om det. Jag vill göra min del som medmänniska. Klimatstrejken ger mig en möjlighet att göra något med min oro och träffa andra som känner likadant. Vi har fortfarande en chans att ta hand den natur vi har om vi kan mobilisera oss under 2020, säger Robyn i ett pressmeddelande.

Strejken den 27 september avslutar Global Week For Future som pågår den 20-27 september världen över. Det är en aktionsvecka med strejker och manifestationer för klimatet med anledning av FN:s toppmöte Climate Action Summit den 20-23 september i New York, som svenska Greta Thunberg har medverkat på.

Christel Valsinger