24 september 2019

Anna Leone nomineras till Music Moves Europe Talent Awards

Svenska artisten Anna Leone är en av 16 nomineradeartister till Music Moves Europe Talent Awards 2020, ett EU-pris för att lyfta fram europeiska talanger. 

Stockholmsbaserade Anna Leone debuterade våren 2018 med ep:n Wandered Away som producerades av Grammynominerade producenten Bryan Wilson. Ep:n fick fina recensioner och har i dagsläget streamats omkring 24 miljoner gånger på Spotify.

Nomineringarna presenterades i samband med Reeperbahn Festival i Hamburg under fredagskvällen och Leone har nu chansen att bli en av åtta vinnare under prisceremonin den 17 januari i samband med ESNS (Eurosonic Noorderslag) i Gröningen, Nederländerna. Vinnarna utses av en internationell jury och priset är 10 000 euro i promotionbidrag för internationella satsningar. Allmänheten bjuds också in att rösta på någon av de 16 nominerade till The Public Choice Award, Publikens pris. Vinnare av publikens pris får 5000 euro.

Music Moves Europe är det övergripande ramverket för Europakommissionens initiativ och satsningar för att stödja den europeiska musiksektorn, och Creative Europe, EU:s finansieringsprogram för kultur- och audiovisuell sektor, syftar till att hjälpa musiksektorn att frodas genom att bland annat stödja det årliga arrangemanget Music Moves Europe Talent Awards.

Samtliga nominerade till Music Moves Europe Talent Awards:

5K HD (AT)

Anna Leone (SE) 

AU/RA (DE)

Beast in Black (FI) 

Charlotte Adigéry (BE) 

Flohio (UK)

Fontaines D.C. (IE)

girl in red (NO) 

Harmed (HU)

Hugo Helmig (DK) 

Kimberose (FR) 

Meduza (IT)

Naaz (NL)

Perfect Son (PL) 

Pongo (PT)

Tribade (ES) 

Christel Valsinger