3 september 2019

Tim Bergling Foundation arrangerar arenakonsert

Den nystartade stiftelsen Tim Bergling Foundation, som grundades av familjen efter Tim ”Avicii” Berglings död förra året, arrangerar 5 december på Friends Arena i Solna en unik konsert med Aviciis musik.

För första gången framförs Aviciis största låtar live tillsammans med originalsångarna och 30-mannaband. Dessutom kommer en rad DJ:s att spela under kvällen: David Guetta, Kygo, Dimitri Vegas & Like Mike.

Detta är en hyllning till Tim och alla intäkter går till initiativ inom psykisk ohälsa och självmordsprevention.” sägs i ett pressmeddelande.

Avicii Tribute Concert for Mental Health Awareness äger rum på Friends Arena i Solna den 5 december. Detta blir den största konserten i Aviciis namn som någonsin arrangerats.

Tim hade planer på att hans musik skulle framföras tillsammans med ett stort liveband. Nu förverkligar vi hans dröm och ger publiken och lyssnarna en chans att uppleva Tims låtar på ett helt unikt sätt”, säger pappa Klas Bergling i pressmeddelandet.

Under den två timmar långa livekonserten kommer uppemot 20 av sångarna som medverkat på Aviciis största låtar – artister som Aloe Blacc, Rita Ora, Adam Lambert och Sandro Cavazza, med flera – att framföra originallåtarna.

Dessutom kommer en del av kvällen bjuda på DJ-set av kollegor och vänner till Tim Bergling: David Guetta, Kygo, Dimitri Vegas & Like Mike, Laidback Luke och Nicky Romero.

Biljetter släpps via Ticketmaster torsdag 5 september klockan 10.00.

Bekräftade artister som medverkar under konsertdelen, tillsammans med liveband på scen:

– Rita Ora

– Adam Lambert

– Aloe Blacc

– Sandro Cavazza

– Audra Mae

– Dan Tyminski

– Blondfire

– Nick Furlong

– Amanda Wilson

– Alex Ebert

– Vargas & Lagola

– Bonn

– Andreas Moe

– Joe Janiak

– Simon Aldred

– Zak Abel

Fler artister tillkommer.

Bekräftade DJ:s som medverkar med egna set under kvällen:

– David Guetta

– Kygo

– Dimitri Vegas & Like Mike

– Laidback Luke

– Nicky Romero

Lars Nylin