29 augusti 2019

Första namnen klara för Viva Sounds

De första akterna och konferensgästerna för årets upplaga av Viva Sounds är klara. Konferensen och klubbfestivalen i Göteborg arrangeras nu för tredje gången.

Den 6-7 december är det dags för årets Viva Sounds, som fokuserar på både lokala Göteborgsartister och internationella akter. Festivalen och konferensen produceras av Westside Music Sweden (WMS),  en oberoende plattform som vill höja kapaciteten på det som sker i och från västra Sverige.

Klubbfestivalen genomförs på sju scener i Göteborg under två kvällar. Scenerna har blivit fler i år och musiken kommer spelas på Pustervik, Musikens Hus, Oceanen, Bengans Fik, Café Hängmattan, Holy Moly och The Abyss.

– Vi har noll ambition att växa egentligen, men med tanke på hur partnerskapet utvecklats är vi glada att göra en scen till och samtidigt höja nivån, säger Mattias Tell på Westside Music Sweden.

Totalt kommer ca 30 artister och band att spela. Första artistnamnen ut är Red Rum Club (UK), Linn Koch-Emmery (SE), Pom Poko (NO), Fontän (SE) och DIVES (AT).

Konferensen genomförs på Pustervik dagtid under lördagen. Bekräftade gäster är hittills David Mortimer-Hawkins, A&R, Sony Music, (SE); Beke Trojan, Bokningsagent/promoter, Neuland Concerts, (DE); Dom Gourlay, Journalist, Under the Radar, Gigwise, FMS-MAG, (UK) och My Bergman – Bokningsagent, Blixten & Co, (SE).

Christel Valsinger