20 augusti 2019

NYTT JOBB: Minna Fagerstedt till Corite

Minna Fagerstedt blir A&R Director på nystartade musiktjänsten Corite. Minna har en mångårig bakgrund som A&R på Warner Chappell och kommer närmast från en tjänst som General Manager på förlaget OneSeven Publishing. 

Corite är, som MI berättade om här , en nystartad tjänst som ger fans möjlighet att investera i sina favoritartister. Medan artisten får ekonomisk möjlighet att nå ut med sin musik, får artistens backare del av dennes royalties och blir därmed delägare i låten, under en tidsbestämd period. Även Rolling Stone och Music Business Worldwide har skrivit om Corite sedan nyheten släpptes förra veckan.

Bakom idén står Mattias Tengblad och Emil Angervall, båda med bakgrund på Universal Music. Minna Fagerstedt blir A&R Director och kommer att ansvara för att hitta artister och låtar till tjänsten.

– Med hjälp av vår tjänst kommer man att kunna lyssna på snippets av låtar och utifrån det bestämma sig för om man vill investera i kampanjen.

Artisten beslutar hur mycket av masterintäkterna som denne vill dela med sig av till sina backare, under en treårsperiod.

– Unikt för tjänsten är att artisten själva väljer vad den vill använda sina pengar till. Sedan bygger vi tillsammans med artisten en story kring detta. Här finns det också möjlighet för den som backat låten att tjäna pengar, när den väl börjar streama.

– Tjänsten ska kännas lustfylld och kul, som att det kan bli en ny hobby att investera i låtar. Vi vill ge chansen till den som backar en låt att få vara med på hela resan från idé till låtsläpp. Idag går ju inte dina pengar direkt till den artist du spelar mest på Spotify. Nu kan du backa den du verkligen tror på.

Minna Fagerstedt tillträdde sin nya tjänst den 1 augusti och verksamheten är ännu under uppbyggnad, med sikte på lansering under hösten.

– Det gör att vi fortfarande kan vara ganska flexibla och ta den rollen vi vill ta. Det kan vara som distributör, som label eller förlag till exempel.

– Någon särskild genreinriktning finns inte – vi älskar bra musik! Vi kommer att söka upp artister som vi vill samarbeta med men vi vill såklart också att intresserade kreatörer hör av sig till oss och presenterar material.

Det krävs heller inte att man är osajnad för att samarbeta med Corite. Allt beror på vad man kommer överens om med eventuella labels eller förlag.

Minna Fagerstedt nås på: minna@corite.com

Christel Valsinger