16 juli 2019

Swedish House Mafia delar låt gästad av ASAP Rocky

I kölvattnet av häktningen av ASAP Rocky i Stockholm har nu medlemmar i Swedish House Mafia antytt ett samarbete med rapparen på sina instagramkonton. Klipp från en låt med titeln Frankenstein har delats tillsammans med hashtagen #justiceforrocky.

ASAP Rocky greps misstänkt för misshandel i centrala Stockholm, efter sin konsert på festivalen Smash den 30 juni. Han har sedan dess suttit frihetsberövad och är sedan den 5 juli häktad. Sedan dess har också brottsoffret motanmälts för misshandel och söks av polisen.

Frihetsberövandet av ASAP Rocky har väckt stor internationell uppmärksamhet, då det lett till  flera inställda konserter i Europa. Flera internationella artister har krävt att han släpps fri och en del har hotat med bojkott av Sverige. Kändisnyhetssajten TMZ hävdade i en artikel att ASAP Rocky satt häktad under miserabla förhållanden med oätlig mat och smutsigt vatten, något han själv senare dementerat via advokat. Även kriminologen Leif GW Persson har gett sig in i debatten och uttryckte i TV4:s Nyhetsmorgon förvåning över häktningen ”med tanke på omständigheterna”, syftandes på filmer som visar hur brottsoffret trakasserat ASAP Rocky och hans sällskap.

Nu hintar Swedish House Mafia om ett samarbete med ASAP Rocky. Ett liveklipp på gruppens Stories har spelat upp en hittills okänd låt som heter Frankenstein. På dj-båset lyser också texten #justiceforrocky.

Åtal mot ASAP Rocky ska vara väckt på fredag.

Christel Valsinger