15 juli 2019

Mendes/Cabello kvar i topp

Shawn Mendes & Camila Cabello är fortsatt i topp av Sverigetopplistan med Senorita [Island/Universal] men några tunga nykomlingar hotar. Lasse Stefanz får med Night Flight [Mariann/Warner] bandets 17:e etta på albumlistan.

Två nyheter når toppskiktet direkt. Einar & Dree Low går in som 2 med Min nivå [Top Class Music] medan Post Malone/Brian Lee/Louis Bell startar som 4 med Goodbyes feat Young Thug [Universal/Universal].

En tung klättring gör Dani M & Simon Supert från 23 till 10 med F.A.M.E [GMG/Sony].

På plats 22 finns tredje starka nykomlingen i skepnad av Z.E. med Para e makt [Team Platina].

Med tanke på hur toppskiktet ser ut kan titeln på ettan på Heatseeker diskuteras. Det är samma Z.E. som ihop med AJ Tracey toppar där med More Than Rap [Team Platina]. Albumet med samma titel ligger som 5 på albumlistan. Där går en platta som är allt annat än rap in som etta. Lasse Stefanz har tagit för vana att släppa ett album runt midsommar, även denna gång räckte det till att övertrumfa akter som Einar, Hov1, Avicii och just Z.E. Night Flight toppar även fysiska listan medan Retrodisrespect 1980-83 med Vicious Visions [Busy Bee/Border] är kvar som etta på vinyllistan.

Alla övriga fakta på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin