4 juni 2019

Sweden Rock sparkar igång festivalsäsongen

Brännbollsyran har förvisso redan tjuvstartat säsongen och många i musikbranschen befann sig i Barcelona i helgen för sommarkickoff på Primavera Sound. Men när Sweden Rock öppnar grindarna på onsdag är festivalsommaren igång på allvar.

Popaganda tar paus i år och Emmabodafestivalen har lagt ner. Men samtidigt har nya koncept som Åre Sessions, Departement och Gården tillkommit i festivalutbudet de senaste åren så någon festivaldöd är det inte tal om.

Gården arrangerades för första gången i Göteborg förra året, då under namnet Garden. Den 5-6 juni är det dags igen, med artister som Tame Impala, The Streets och Julia Holter. Dessutom gör Bad Cash Quartet sin första spelning på 14 år.

Den 5 juni är också avsparksdatum för en av Sveriges största festivaler, Sweden Rock. Klassiska hårdrocksgiganter som Kiss, Rainbow, Def Leppard, ZZ Top och Slayer är på väg till Sölvesborg för den 27:e festivalen i ordningen och kanske ännu ett nytt publikrekord.

Festivalveckan fyller sedan på med Göteborgsupplagan av Summerburst, den 7-8 juni på Ullevi. Steve Aoki, Tiësto, Alison Wonderland, Caroline Roxy, Alesso, Dimitri Vegas & Like Mike och Rebecca & Fiona är några av dem som står för underhållningen.

Mer ur den stundande festivalsommaren:

28-30 juni, Lollapalooza, Gärdet Stockholm

Travis Scott, Lana Del Rey, Foo Fighters, Laleh, Chance the Rapper, Lil Uzi Vert, Billie Eilish, Hov1 mfl. Dessutom Kidzapalooza för barnen med bl a James Hollingworth, Britta Persson och Anja Bigrell.

2-3 juli  Smash x Stadion, Stadion Stockholm

A$AP Rocky, Migos, Kodak Black, Juice WRLD, Z.E mfl

4-6 juli Peace and Love, Borlänge

Eagle-Eye Cherry, bob hund, The Nomads, Amanda Ginsburg, Loreen, Kitok, Slowgold mfl

6 juli Stockholm, 13 juli Göteborg, 19 juli Umeå, 20 juli Helsingborg. Vi som älskar 90-talet. 

Aqua, Vengaboys, Antiloop, Dj Sash!, Cascada, Right Said Fred, Snap!, Eiffel 65, Da Buzz mfl

10-13 juli.  Öland Roots.

Cherrie, Syster Sol och Cleo.

14-20 juli.Dansbandsveckan i Malung. 

Lasse Stefanz,  Lars Kristerz, Barbados, Blender, Vikingarna med Christer Sjögren mfl

2-3 aug, Storsjöyran, Östersund.

Primal Scream, Veronica Maggio, Rival Sons, The Hives, Miriam Bryant, Albin Lee Meldau, Pussy Riot mfl

8-10 aug, Way Out West, Slottskogen Göteborg

Cardi B, The Cure, Stormzy, James Blake, Seinabo Sey, The Blaze, Christine & the Queens, Zara Larsson, Blood Orange, Veronica Maggio, Daniel Norgren mfl

30-31 aug Summerburst, Stadion, Stockholm

Calvin Harris, Dimitri Vegas & Like Mike, Tiësto, Caroline Roxy, R3HAB, Tinie Tempah mfl

Christel Valsinger