27 maj 2019

Hov1 regerar poptronen

Överallt Hov1. De regerar eftertryckligt. Det är den självklara sammanfattningen av veckans listor. Etta på singellistan med nya Hornstullsstrand ihop med Veronica Maggio, etta på albumlistan med nya Vindar på Mars [Chimchim/Universal].

Men det stannar långtifrån där för Hov1. Bandet som slog genom för bara två år sedan har regerat listorna sedan dess, och det bara fortsätter: På singellistan går Neon in som 8, tidigare ettan Vindar på Mars är 14, Smokebreaks ligger som färsk 17, Ensamma finns på plats 18, Älskling rundar av Stockholmsgruppens låtar på topp 20.

Även albumlistan regeras mäktigt. Utöver ettan är föregångaren Gudarna på Västerbron nu på plats 6 och det självbetitlade debutalbumet är 14 [Chimchim/Universal].

Men singellistan har flera heta nyheter än Hov1. ESC-vinnaren Duncan Laurence går in som 6 med Arcade [Universal/Universal] och Mahmood startar som 10 med Soldi [Universal Music Italia/Universal].

Veronica Maggio tappar från 8 till 12 med Tillfälligheter [Universal/Universal] medan John Lundvik lite markerar att allt inte är Universal denna vecka genom att efter ESC-finalen åter klättra till 13, från 28, med tidigare ettan Too Late For Love [Warner/Warner].

Ny etta på Heatseeker är DJ Khaled med Just Us [Epic/Sony].

Albumlistorna har två lätt grånade giganter i toppskiktet. Rammstein går in som 2 på stora listan med Rammstein [Universal/Universal], samma plats på den fysiska listan, och så en topp som ny etta på vinyllistan. Ulf Lundell går in som 3 på albumlistan, är etta på den fysiska och lägger beslag på plats 2 på vinyllistan, allt med Tranorna kommer [Rockhead/Warner] där Lundell fullföljer låtar från förra årets demoalbum Skisser.

Alla övriga listor och fakta på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin