14 maj 2019

4 SNABBA: Bosse Lundqvist, ESC-aktuella The Music Box

Det finns två svenska finalister i årets ESC. Victor Crone tävlar för Estland. MI har pratat med Bosse Lundqvist hos Crones bolag The Music Box.

Hur gick detta till?

– Det började med att jag letade co-writes till Victor och en förläggare jag känner föreslog en session med Stig Rästa. Vi hade ingen aning om vem han var mer än att han var framgångsrik i Estland. Efter det bjöd Stig över Victor till Estland, där han nu varit till och från i snart två år. I höstas föreslog Stig och hans team att dom ville skicka in en låt med Victor till Esti Laul, motsvarigheten till Melodifestivalen.

Sportfrågan: hur känns det?

– Det känns mycket bättre nu efter måndagens juryspelning. Under dom första repen har vi haft stora problem med teknik och kameror. Vi har en specialeffekt i vårt nummer som inte har funkat, men det börjar sitta.

Vem vinner?

– Oj, svårt startfält i år, mycket som kan hända. Men jag tror att Italien och Holland ligger bra till för en seger. Om inte mina favoriter Spanien och Estland skräller…

Vad gör The Music Box i övrigt framöver?

– Den 14 juni kör vi en Sommarfest med våra artister på Södra Teatern i Stockholm. Mot radio jobbar vi med bland annat Darin, Takida, Lauv, Patrik Jean, Heart & Colors, Davina Michelle. Vårt skivbolag TMB Records har släppt en Ep med Arvid Nero och nya singlar med Viktor Olsson, Moment och Anton Nessvi. Majro, som är ny på TMB, har precis släppt sin debut-EP. Adrian Modiggård släpper nya singeln Förlåter allting den 31 maj. Victor Crone släpper ett samarbete med Syn Cole den 31 maj innan Victor åker på turné i Estland. Plus en massa andra grejer som kommer snart.

Lars Nylin