23 april 2019

Sting och 67 andra på Gröna Lund

Gröna Lund i Stockholm har även i år ett minst sagt fullspäckat program på senaste scener, inklusive 68 konserter och 89 danskvällar.

Det var i samband med ett pressmöte inför säsongen som Gröna Lund kom med sin statistik. I ett pressmeddelande summeras 2019:

”I år presenterar Gröna Lund ett gediget program på sina scener. Vad sägs om 68 konserter på Stora och Lilla Scen med bland andra Veronica Maggio, Sting, Lenny Kravitz och Seinabo Sey. Fyra nya barnföreställningarn på Lilla Scen med bland andra Pyjamashjältarna och Tobbe Trollkarl. Dessutom bjuds det upp till dans under hela 89 sommarkvällar. Köper man Gröna Kortet (290 kr) får man fri entré till Gröna Lund hela säsongen, inklusive all underhållning.

De 68 spelningarna på två scener innebär bland annat utöver de nämnda: Ava Max, Robert Plant and The Sensational Space Shifters, Band of Horses, Gojira, Bastille, The Smashing Pumpkins, J Balvin, Weezer, Carly Rae Jepsen, Wiz Khalifa och Kris Kristofferson & The Strangers, Miriam Bryant, Petter, Sarah Klang, Thomas Stenström, Jill Johnson, Tjuvjakt, Peter Jöback, Miss Li och, självklart, Sven-Bertil Taube.

Bland dansbanden finns Larz-Kristerz, Flamingokvintetten, Sannex och Black Jack.

Lars Nylin