23 april 2019

Måns Mosesson gör Aviciibiografi

Ett år efter Tim ”Avicii” Berglings bortgång kommer nyheten att det nästa år ges ut en officiell biografi om Avicii. Författare blir DN-journalisten Måns Mosesson.

Det är Albert Bonniers förlag som fått rättigheterna till biografin, i samarbete med Salomonsson Agency.

Boken beräknas komma ut 2020 och Måns Mosesson, i vanliga fall samhällsreporter på Dagens Nyheter, säger i ett pressmeddelande:

– Jag vill skriva om en musikalisk visionär som genom sitt sinne för melodier blev älskad över hela världen. Det ska samtidigt bli en uppriktig historia som inte väjer för de svårigheter som Tim gick igenom, och som jag tror att många i hans generation känner igen sig i, säger Måns Mosesson i ett pressmeddelande.

Den del av vinsten som tillfaller Avicii AB kommer att gå till stiftelsen Tim Bergling Foundation, som arbetar för att förebygga psykisk ohälsa.

Tim Berglings familj skrev nyligen om stiftelsen:

”Inledningsvis kommer stiftelsen att fokusera på att stödja personer och organisationer som arbetar förebyggande inom områdena psykisk ohälsa och suicid. Andra områden som stiftelsen kommer att verka inom är klimat, biståndsverksamhet, hotad natur och utrotningshotade djurarter. Stiftelsens ändamål får fullföljas såväl i Sverige som utomlands”.

Avicii ligger just nu etta på den svenska listan med den postuma singeln S.O.S.

Lars Nylin