16 april 2019

Aviciis åttonde etta

Aviciis postuma singel SOS [feat. Aloe Blacc) [Avicii/Universal] blev hans åttonde etta på Sverigetopplistan. Den första nådde han 2011 med Levels. På albumlistan toppar fortsatt Billie Eilish med When We All Fall Asleep – Where Do Go? [Darkroom/Universal].

Några starka nykomlingar och ett par rejäla klättringar skapar en spännande topp 10. Den andra högt placerade nyheten är Molly Sandén som går in som nummer 6 med Rosa Himmel [Milkshake/Sony], ledmotivet från TV-serien Störst av allt. Det innebär bästa placeringen hittills, tidigare har Molly legat 8 och 11 som högst.

Den första tunga klättraren är Z.E. som tar steget från 74 till 2 med 74 Bars [Team Platina], rapparens bästa placering hittills på singellistan. Den andra är Lil Nas X som går från 23 till 3 med Old Town Road [Lil Nas X/Sony].

Billie Eilish toppar alltså fortsatt albumlistan men tappar på topp 100, Bad Guy [Darkroom/Universal] faller exempelvis från 2 till 4. Förra veckans etta, Hov1 med Vindar på Mars [Chimchim/Universal], faller till 5.

Zara Larsson startade med en stark plats 7 för Don’t Worry ’Bout Me [Record Company Ten/Sony], men tappar nu till 14.

Heatseeker toppas av Swervin feat 6IX9INE med A Boogie Wit Da Hoogie [Highbridge/Atlantic].

På stora albumlistan startar Khalid starkt med Free Spirit [RCA/Sony] som 3. På samlingslistan är Lady Gaga efter ett halvt år på listan fortsatt orubblig med A Star Is Born [Interscope/Universal]. Vinyllistan toppas av Emil Assergård med färska samlingen Leva livet [Polydor/Universal].

Lars Nylin

Alla fakta på www.sverigetopplistan.se