8 april 2019

Nytt album från Avicii – intäkterna går till välgörenhet

Det album som Tim Bergling var på väg att färdigställa när han gick bort förra våren, kommer att släppas den 6 juni. På onsdag kommer första singeln från albumet, SOS.

Tim Bergling lämnade efter sig en samling mer eller mindre färdiga låtar samt anteckningar, mejlkonversationer och sms om hur musiken skulle låta. Efter hans bortgång beslutade hans familj att musiken skulle delas med hans fans över hela världen och därför har de låtskrivare som han samarbetade med på albumet fått slutföra låtarna och försöka komma så nära Tims vision som möjligt. Enligt musiksajten Pitchfork rör det sig om Carl Falk, Albin Nedle och Kristoffer Fogelmark och albumet ska röra sig mellan “psychedelia, arabisk musik och karibisk tongångar”. Även Chris Martin-samarbetet Heaven lär vara med.

Den 10 april släpps singeln SOS och den 6 juni albumet TIM.

Behållningen från albumet, som går till Avicii Music, kommer att gå till stiftelsen Tim Bergling Foundation som bland annat verkar för förebyggande av psykisk ohälsa och suicid.

Christel Valsinger
Foto: Sean Eriksson