25 mars 2019

Grammis: Stipendie till Imenella

Vid en ceremoni på restaurangen Camarillo i Stockholm fick Imenella det stipendie från advokatbyrån Hestra som ingår i vinsten av Grammiskategorin Årets nykomling.

Imenella, med hittills största låt i Chagga i en rekordsnabb resa till stjärnorna, berättade för scenintervjuaren Parisa Amiri att hon visserligen numera har fokus på musiken, men absolut inte lämnat sin första kärlek, dansen. Imenella avslöjade också att det kommer en ny singel inom kort. Den senaste, Fråga om mig, kom förra året.

På den numera obligatoriska frågan vad hon ska göra med de 50 000 kronor som kommer med stipendiet svarade Imenella utan större tvekan att det först och främst ska gå till att ta körkort.

Innan utdelningen av stipendiet samlades en panel för ett samtal på det storslagna temat: Rättigheter och inkassering av ersättningar i en digital miljö – hur skall en nykomling på bästa sätt säkerställa att att denna får sina ersättningar?

Ludvig Werner, Ifpi, Lina Heyman, Stim, Christian Wåhlberg, Lateral Management, Affa Alzadeh, Playground, Ulla Sjöström, Musikmakarna, dissikerade effektivt ett givetvis stort ämne med Stefan Grahl från Hestra som moderator.

Lars Nylin