4 mars 2019

Mer Melodifestivalen, men ingen rubbar Einar

Einar behåller greppet om singellistan med Katten i trakten [Einar]. Men Melodifestivalen dominerar listan och tar nu även över samlingslistan med Melodifestivalen 2019 [Warner/Warner]. Albumlistan toppas åter av Ariana Grande med Thank U, Next [Republic/Universal].

Det här var veckan när Melodifestivalen på allvar tog över topp 20. John Lundvik, av många utnämnd till förhandsfavorit, går in som ny 3 med Too Late For Love [Warner/Warner]. Bishara går in som 6 med On My Own [Music Company Ten/Sony] och Liamoo/Hanna Ferm startar som 7 med Hold You [Universal/Universal] medan Mohombi gör entré som 15 med Hello [Warner/Warner] och Wiktoria som 20 med Not With Me [MMM/Sony].

Det klättras även flitigt av festivallåtar. Dolly Style går från 19 till 8 med Habibi [Capitol/Universal] medan Omar Rudberg klättrar från 16 till 11 med Om om och om igen [Record Company Ten/Sony].

Hiphop-dominansen från senaste tiden försvagas en aning även om Einar är kvar i topp.  Z.E tappar däremot från 6 till 12 med Ungefär [Team Platina]. Däremot kommer Asme och Aden in som ny 17 med Granddaddy Purple [BL].

Heatseeker toppas av förra årets festivalvinnare Benjamin Ingrosso med Fancy [Record Company Ten/Sony].

Starkast start på albumlistan gör Hurula med Klass som nummer 3 [Razzia/Sony], albumet lägger sig även i topp av vinyllistan.

Lars Nylin

Alla fakta på www.sverigetopplistan.se