4 februari 2019

Mohombi och Wiktoria vidare

Det blev Mohombi och Wiktoria som tog sig direkt till final i den första deltävlingen av Melodifestivalen. Anna Bergendahl och Nano har fortfarande möjlighet att hamna i final, men måste först tävla i Andra Chansen.

Wiktoria tog sig direkt till final för tredje gången, denna gången med en ballad, Not With Me (Joy Deb, Linnea Deb, Wiktoria Johansson). Mohombi ställde upp i Melodifestivalen för första gången och fick också tittarnas kärlek, med låten Hello (Alexandru Florin Cotoi, Thomas G:son, Mohombi Moupondo, Linnea Deb ) och ett framträdande inspirerat av videon till Ahas jättehit Take On Me.

Till Andra Chansen skickade tittarna Anna Bergendahls Ashes To Ashes (Thomas G:son, Bobby Ljunggren, Erik Bernholm, Anna Bergendahl) och Nanos Chasing Rivers (Lise Cabble, Linnea Deb, Joy Deb, Thomas G:son, Nano Omar)

Låtskrivaren Linnea Deb har med detta två låtar i finalen så här långt medan Thomas G:son har tre låtar vidare i och med Andra Chansen.

3 038 000 såg tv-sändningen av den första deltävlingen i lördags, jämfört med 3 293 000 förra året, enligt Aftonbladet.

Efter finalen dök Wiktorias låt upp på Spotify, vilket strider emot tävlingsreglerna som säger att finallåtarna får släppas först efter att alla finalister är klara. Ett misstag, menade Sony Music som snabbt såg till att få ned låten från tjänsten. Låten kommer inte att diskvalificeras utan får tävla i finalen, meddelade Melodifestivalens projektledare Anette Helenius som kommenterade i DN: ”Efter samtal med Sony Music anser vi att det inte funnits någon avsikt att sprida låten på Spotify. Vi anser inte att skadan är sådan att vi behöver vidta någon åtgärd.”

Christel Valsinger