28 januari 2019

4 SNABBA/Jennifer Dillane, Roxy Recordings

Vad händer med Roxy? Det har varit en vanlig fråga sedan Leif Käck sålt sin del av bolaget till Playground Music och Mårten  Aglander blivit VD för nämnda Playground. MI har svaret: Jennifer Dillane tar över ihop med Lisa Hermansson.

Sedan starten 2007 har Roxy Recordings haft positionen som en ledande etikett placerad lite mellan majors och indies. Etablerade artister som Lena Ph, Orup och Malena Ernman har funnits på Roxy, men även uppstickare som Hästpojken och Viktor Olsson.

Därför var det knappast överraskande att utköpet av grundaren Leif Käck förra året och Mårten Aglanders samtidiga kliv över till VD-stolen på Playground (ägare av Roxy sedan 2018) skapat skvaller om bolagets framtid. MI har kollat upp hur det är med den saken och funnit att Jennifer Dillane och Lisa Hermansson, som nu har ansvaret för Roxy, har mycket ambitiösa planer.

Vad händer på Roxy?

– Det har blivit stora förändringar sedan Leif Käck sålde sin del och Mårten Aglander blev VD. I cirka fem minuter hann jag väl tänka: ”Jaha, vad händer nu då?” Men nu känner jag mig väldigt peppad på att föra Roxy Recordings-flaggan vidare! Leif och Mårten har under åren byggt upp en stark katalog och jobbat väldigt bra och långsiktigt med alla sina artister. Det är en viktig sak som jag vill behålla med Roxy Recordings. Jag jobbar väldigt nära mina artister och dom flesta skulle nog hålla med om att det är en väldigt familjär stämning här.

– Vi har fem studios i våra lokaler, varav en som är vikt för våra artister att kunna låna och jobba i vid behov. Vi jobbar med en salig blandning av olika musikstilar och det tänker vi fortsätta att göra. Med Vi så inkluderar jag då även min kollega Lisa Hermansson som började jobba med mig i somras.

Vad har ni på gång?

– I februari drar Melodifestivalen igång och där har vi gruppen The Lovers of Valdaro som tävlar i den tredje delfinalen. Låten som är skriven av Peter Boström, Thomas G:son och Erik Høiby är riktigt stark, det kommer bli spännande att se om svenska folket håller med. I vår kommer vi även att lansera en ny artist som heter Allysandra, tidigare medlem i Dolly Style. Vi kommer även att lansera en ny akt som heter Crew of Me&You som består av Maja Ivarsson och Felix Rodriguez från The Sounds. Under 2019 kommer det dessutom ut mycket ny musik från Finess och även E.A Lundquist (Tjuvjakt) släpper nytt under eget namn. Jag jobbar dessutom även med gruppen Smith & Thell (kontrakterade till Playground) som har otroliga framgångar med sin låt Forgive Me Friend. Det kommer att vara ett spännande år för dom.

Vad är din branschbakgrund?

– Jag började jobba i musikbranschen 2002. Mitt första jobb var som assistent till den kreativa avdelningen på Universal Music Publishing i ledning av Jonas Wikström. Sedan avancerade jag till att bli Creative Manager. Efter cirka nio år på Universal Publishing blev jag Head of Radio på Warner Music. I några få månader drev jag eget, då jag bl.a jobbade med radiopromotion åt RedOne. Sedan 2014 har jag jobbat på Roxy Recordings som A&R/Projektledare.

Vad tycker du rent allmänt är det mest spännande/viktiga i musikindustrin i nuläget?

– Det mest spännande just nu är vad som blir nästa våg av trender/succéer. Ingen har ju missat framgångarna som Z.E, Ant Wan och Asme m.fl har. Dom äger listorna precis som EDM-musiken gjorde för några år sedan. Men vad kommer bryta den trenden?

Lars Nylin