20 januari 2019

Hov1 storvinnare på P3 Guld

Den 17:e P3 Guldgalan dominerades av Hov1, som plockade hem priserna i samtliga kategorier de nominerats i: Årets Grupp, Guldmicken för årets livvakt och Årets Låt med Hon dansar vidare i livet. Andra vinnare blev bl a Linnea Henriksson och Robyn.

Kvällens stora vinnare Hov1 kunde inte medverka på galan utan skickade sina tackhälsningar från Costa Rica där de ”jobbar och planerar att bli årets grupp även nästa år”.

Galan leddes av P3:s Tina Mehrafzoon och Marcus Berggren. Uppträdde gjorde bland andra Benjamin Ingrosso, Seinabo Sey och Imenella. Under kvällen framfördes en hyllning till bortgångne Avicii av Ionnalee och Menke tillsammans med Rytmus Youth Choir.

Vinnarna av P3 Guld 2019

Årets artist: Fricky

Årets grupp: Hov1

Årets låt: Hon dansar vidare i livet – Hov1 (text & musik: Axel Liljefors Jansson, Ludwig Kronstrand, Noel Flike, Dante Lindhe & Jens Resch Thomason)

Framtidens artist: Sandro Cavazza

Guldmicken: Hov1

Årets dans: Robyn

Årets rock/metal: Graveyard

Årets pop: Linnea Henriksson

Årets hiphop/r’n’b: Z.E

I de fem första kategorierna har P3-publiken röstat fram vinnarna på egen hand. I de fyra sista kategorierna har publikens och jurygruppernas röstningspoäng vägts samman. Det blev mycket jämnt i flera kategorier, vilket resulterade i att publiken fick utslagsröst i såväl Årets rock/metal som Årets hiphop/r’n’b.

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio