16 januari 2019

Rennie Mirro och Daniel Hallberg leder Grammis 19

Artisten Rennie Mirro och komikern Daniel Hallberg leder årets Grammisgala, som hålls den 7 februari på Annexet i Stockholm. Galan livesänds i TV4 Play under kvällen.

Rennie Mirro är musikalartist och har under sin 30-åriga karriärt illdelats flertalet priser, bland annat dubbla Guldmasker för bästa manliga huvudroll i musikalerna Grease och Singin’ In The Rain. Med ursprung i den klassiska baletten har Rennie Kungliga Operan som sin hemmascen, och har även dansat på de största scenerna runt om i Europa.

Daniel Hallberg slog igenom med sina sketcher på Instagram för knappt tre år sedan. Sedan dess har han turnerat Sverige runt med en scenföreställning tillsammans med Kristian Luuk, synts i flertalet tv-program samt har haft en uppmärksammad roll i filmen The Square av Ruben Östlund. I höst är han aktuell med en talkshow tillsammans med parhästen Luuk.

Tillsammans leder de kvällens 22 prisutdelningar och presenterar uppträdanden av artister som Albin Lee Meldau, Molly Sandén, Peter Jöback och Vargas & Lagola. Fler uppträdande artister kommer att annonseras framåt.

Christel Valsinger