10 januari 2019

Nya namn till By:Larm

Molly Sandén och Amwin ansluter till den svenska skaran artister som uppträder på årets upplaga av By:Larm. Flera nya programpunkter har också tillkommit till konferensen som i år har temat ”Are we the robots?”.

Den 28 februari till den 2 mars samlas stora delar av den nordiska musikbranschen i Oslo för festival och konferens. Sedan tidigare är svenska artisterna COBRAH, BLENDA, Off the Meds, ViVii, Becky and the Birds, LinnKoch-Emmery, Erik Lundin och MaidaVale klara för festivaldelen. Nu ansluter även Molly Sandén och Amwin.

Konferenstemat ”Are we the robots?” är kopplat till  till den digitala utveckling som fått sociala medier, algoritmer, datainsamling och viral marknadsföring att bli självklara inslag i musikbranschen. I paneldiskussioner, Q&A:s, seminarier och workshops undersöks frågan om digitaliseringens påverkan på branschen och människorna som arbetar i den.

En av flera nytillkomna punkter heter ”Manipulation, Influence, and Digital Technology” och handlar om hur den digitala kulturen kan manipuleras. Hur vet vi att den data vi får om musik – och den persondata vi själva förväntas leverera till tech-plattformar – hanteras på ett ansvarsfullt sätt? Talar  gör den brittiske författaren Jamie Bartlett, som bland skrivit böckerna The People Vs Tech och The Dark Net. Hans TED Talk om Dark Net har över tre miljoner visningar.

Se alla klara artistbokningar och programpukter för By:Larm här.

Christel Valsinger