11 december 2018

Stor störst i ”Så mycket bättre”

Nionde säsongen av Så mycket bättre har inte gjort samma avtryck på listorna som föregångarna. Men det betyder inte att artisterna inte lyssnats. Sammanlagt har vi lyssnat 101 år (!) på årets medverkande på Spotify under seriens gång. Stor är den artist som streamats mest.

Efter helgens hyllningsprogram till Monica Zetterlund kan Spotify nu presentera vilka tolkningar från årets upplaga av Så mycket bättre som gått bäst hem hos TV-tittarna – vilka tolkningar som har spelats mest, samt vilka som haft den största procentuella ökningen i samband med programstart och under dedikerat avsnitt, d v s ”artisternas egna program”.

På Spotify har STOR spelats mest bland årets deltagare och hans tolkningar Säga mig och Mitt liv toppar listan över de mest spelade låtarna från årets säsong. STOR har dessutom flest låtar på topp 10-listan, fyra, tillsammans med Albin Lee Meldau och Linnea Henriksson som har tre låtar vardera på samma lista.

Den artist som lockade till störst procentuell ökning i samband med programstart är Eric Gadd. Albin Lee Meldau var den som fick se den största procentuella ökningen efter sitt dedikerade program, tätt följd av Louise Hoffsten; båda med en ökning över 2000%.

Stor har hittills nått drygt 4 miljoner streams med Säga mig. Som en jämförelse har Sabina Ddumba passerat 11 miljoner för Vågorna i fjolårets säsong.

De populäraste tolkningarna från Så mycket bättre 2018*

STORSäga mig

STORMitt liv

Albin Lee MeldauSpela min favoritvals

Linnea HenrikssonSmåtjejer

Albin Lee MeldauI know something that you don’t know

Albin Lee MeldauBara himlen ser på

STORPurple Haze

STORStockholm står kvar

Linnea Henriksson Hero

Linnea HenrikssonDen stora dagen

Procentuell ökning efter första programmet (artistens hela katalog)**

Eric Gadd – 915%

Albin Lee Meldau – 538%

Louise Hoffsten – 500%

Charlotte Perrelli – 355%

STOR – 256%

Christer Sjögren – 133%

Linnea Henriksson – 89%

Ökning under dedikerat program (artistens hela katalog)**

Albin Lee Meldau – 2167%

Louise Hoffsten – 2100%

STOR – 1901%

Charlotte Perrelli – 1064%

Eric Gadd – 915%

Christer Sjögren – 772%

Linnea Henriksson – 293%

Fakta kommer från Spotify.

*Tolkningarna från hyllningsprogrammet till Monica Zetterlund är inte inräknade i statistiken

**De procentuella ökningarna är baserade på antalet spelningar dagen efter första programmet, samt dagen efter respektive artists dedikerade program. Den procentuella ökningen utgörs genom att jämföra genomsnittliga antalet dagliga spelningar artisten hade under en given dag en månad innan årets programstart.

Lars Nylin