11 december 2018

SAMI vill samla musikbranschen för Musikhjälpen

I måndags startade årets upplaga av Musikhjälpen, som sänds ifrån Lund och har temat ”Alla har rätt att funka olika”. Ett av många insamlingsinitiativ kommer från SAMI, som vill se hela musikbranschen sluta upp.

”Vi fungerar på många olika sätt i den här branschen men arbetar alla av samma anledning – för att vi älskar musik”, skriver SAMI (Svenska Artisters och Musikers Intresseorganisation) i ett pressmeddelande.

Med insamlingsbössan ”Musikbranschen för Musikhjälpen” uppmanar organisationen alla som jobbar med musik att ”gå samman för att stötta ett initiativ som inte varit möjligt utan musiken.”

SAMI kommer inte att skänka några pengar från organisationen eftersom den är icke-vinstdrivande och jobbar för sina medlemmar. Däremot uppmuntras medlemmar, anslutna, kunder, personal samt resten av musikbranschen att gemensamt engagera sig och skänka pengar i bössan.

Insamlingsbössan hittas här.

Christel Valsinger