7 november 2018

4 SNABBA ManyFew/duo med brittiska listframgångar

För tredje gången i år har ManyFew en hög placering på Music Week’s Upfront Club Chart. MI blev nyfikna på den svenska duon  som fått brittiska DJ:s på fall.

Music Week’s Upfront Club Chart är baserad på DJ-support i Storbritannien. Just nu ligger ManyFews Feel The Rush/Ibiza nia på listan. Tidigare i år har deras Where to Go legat tia och How Would You Know  nått en 14-e plats.

Berätta, vilka är ni?

– Vi är DJ/producent-duon ManyFew, två bröder (Jacob och Victor) som ursprungligen kommer från Småland men är baserade i Stockholm. Vi började släppa låtar som ManyFew 2016 då vi gav ut en inofficiell EP och fick support från välkända DJ:s och radiostationer globalt. I år har vi släppt fem låtar och fått fortsatt fin support från några av världens största DJ:s. I augusti hade vi live-set i New York och har under året även medverkat i amerikanska och brittiska dansradiostationer och i stora EDM-bloggar såsom EDM.com och Your EDM.

Hur jobbar ni mot den brittiska marknaden? 

– Vi har ett låtskrivar-team som är baserat i UK som vi jobbar mycket med. Vår presskontakt är även baserad i London så det blir många resor dit årligen. Vi har också haft turen att DJ:s inom UK har plockat upp vår musik och spelar den regelbundet på dansgolven.

Var hittar ni inspirationen till er smittande, energiska klubbmusik?

– Inspiration får vi från olika håll, det kan vara alltifrån resor vi gör, till nattklubbar vi besöker och såklart olika sorters musik vi lyssnar på. Vi gillar både nytt och gammalt och har en speciell förkärlek till disco/funk plattor.

Vad har ni på gång framöver?

– Just nu är vi i studion och förbereder oss inför nästa release som kommer i december via AWAL/Kobalt. Under nästa år kommer vi att släppa mycket musik och jobbar på en EP. 2019 kommer vi utöka vår radioshow Electronic Heaven som då kommer börja sändas på radiostationer globalt. Vi kommer även börja turnera mer internationellt så vi är supertaggade!

Christel Valsinger