6 november 2018

Stim prisar ”Mest spelade låt”

Stim delar ut ett nytt pris på galan Musikförläggarnas Pris på fredag. Utmärkelsen går till den låt som streamats och spelats mest under föregående år.

För att hylla svenska låtskrivare och textförfattare instiftar Stim ett nytt pris. Priset går till den låt som spelats mest i radio och streamats mest under föregående år och delas ut under galan Musikförläggarnas pris. ”Mest spelade låt 2017” delas ut i samarbete med Musikförläggarna på Berns den 9 november. Samtidigt presenterar Stim en topplista över de tio mest spelade låtarna 2017.

–  Sverige är ett av världens mest framstående musikländer och kan skryta med en lång rad fantastiska musikskapare. Vi är stolta över våra medlemmar och med detta pris vill vi lyfta fram några av de mest framgångsrika låtarna i Sverige under 2017, säger Eleonor Otterdahl, kommunikationschef på Stim.

– Vi är glada att välkomna Stim som ny samarbetspartner till galan och ser så mycket fram emot att för första gången kunna presentera en sammanställning av vilken musik som spelats mest. Det blir ett helt unikt pris, säger Elisabet Widlund Fornelius, vd på Musikförläggarna.

Priset ”Mest spelade låt 2017” bygger på Stims data från musik spelad i radio och strömmad i musiktjänsterna Spotify, Apple Music och Google Play under 2017 i Sverige. Låten ska vara skriven till 33 % av en eller flera svenska, Stimanslutna upphovspersoner.

Christel Valsinger